søndag 30. august 2009

Jorden rundt i større båt

Grunnet jordomseiling og overgang til et drog på 9 tonn og 41 fot vurderer jeg å selge min lille A55. Hadde i utgangspunktet tenkt å beholde båten men synes det er bedre at den blir brukt fremfor å bli liggende bak en garasje og råtne. Vi har hatt utrolig stor glede av denne livlige microcupperen som har vært vårt springbrett til seiling. Båten har nytt storseil, rullefokk og gennaker fra Doyle Lyngør - visstnok de beste seilene som noensinne har vært på en A55. Potensiell soveplass til fire, liten bysse og 4 hk Yamaha utenbordsmotor. Garmin kartplotter m/ekkolodd kan evt følge med. Ta kontakt snarest hvis du er interessert.

2 kommentarer:

 1. Hva er prisen på båten?

  Hva ligger fartsspektret på? Toppfart/marsfart? Er det noen mangler på båten?

  Vegard 95057010

  SvarSlett
 2. Har ikke satt noen eksakt pris på båten - de fleste andre A55er jeg har sett til salgs på finn.no ligger i landet rundt 30.000,-. Denne båten fikk nye seil og rullesystem (plastimo) forrige sesong, nytt forstag uten strekkfisk, diverse blokker og tauverk til gennaker til over 30.000,-. Båten er ellers godt utstyrt med Biltema Brucekopi anker med Robline blytau. Da jeg kjøpte båten ble den skrapt helt ned under vannlinjen og epoxybehandlet med Jotun Antipest. Bunnstoffet er Jotuns selvpolerende.

  Regner ikke med å få igjen alt jeg har lagt i kroner og øre for båten men et sted rundt 45.000,- bør båten være verdt - avhengig av utstyrsnivå. Har også de originale seilene som evt kan medfølge til en adskillig lavere sum. Pris kan uansett diskuteres.

  Båten har et enormt fartspotensiale på lens. Vi seilte båten i ca liten kuling i fjor og rundet 12 knop - Det er egentlig bare vindstyrken og motet som bestemmer hastigheten. På kryss gjør den ca 6,5 knop i god vind. Ellers er det en perfekt lettvindsseiler - den har vanvittig respons på det minste vindpust.

  I forhold til alderen og hva man kan forvente av en slik båt er den i god stand.

  SvarSlett