lørdag 14. juni 2008

Ny fartsrekord


På returen fra Askerøya til Risør hadde vinden dreid til sørvest. Det var meldt frisk bris men i praksis var vi nok nærmere liten kuling. Planen var å seile vestover mot Tvedestrand, men vi fant raskt ut at vinden ble litt for heftig og bølgene ubehagelig krappe for en så liten båt. Derfor dreide vi tilbake mot Risør. Fikk en vanvittig seilas på lens hvor vi surfet på nær sagt hver eneste bølgetopp. Surfene varte opp mot 20 sekunder og farten lå stort sett over 8,5 knop. I bølgedalene var vi stadig over 11 knop og kartplotteren viste til slutt 12 knop som ny maxhastighet. Dette var et helt sykt adrenalinkick!

2 kommentarer:

 1. Hei Stein Olav
  Det er spennende å følge hjemmesiden din og du har gjort mye flott arbeid med båten. Er det Fredrik Brodersen som har sydd seilene dine? Stefano sa han hadde en kontakt som kunne lage en kjøl i karbon. Tenk deg 30kg finne og 100kg bulb!

  SvarSlett
 2. Hei Helge,
  Takk for hyggelig kommentar. Det stemmer at det er Fredrik Brodersen som har sydd seilene. Det er jo ekstra artig siden det var han som sydde de originale seilene til denne båten.
  Karbonprosjektet til Stefano virker veldig spennende. Har sett litt på kjølproblematikken selv og vært i kontakt med Ragnar Thor Mikkelsen i MBOATS. De kan lage en ny bulbkjøl basert på en std. aluminium kjølprofil og en 100kg bulb for ca 10.000,-. Har vært i kontakt med Eivind Amble for en kommentar til prosjektet, men han har vært midt i en større flytteprosess til hjemmekontor og har derfor ikke hatt tid til å se på saken. Avventer derfor dette.

  SvarSlett